top of page

Lumikki-patsas

Landys Roimolan Lumikki -teos löytyy kunnan kirjastosta.

"Maailma ei ollutkaan ihan niin lempeä ja murheet voittava kuin luulin. Ajatus onnellisista lopuista kärsi kovia kolhuja ja huomasin ettei paha aina saakaan palkkaansa. Useimmiten ei saa. Vaikka heräsinkin lapsuuden satumaailmasta, ja todellisuus osoittautui hyvin erilaiseksi, rakkaat sadut ja satuhahmot kulkevat silti aina rinnallani. Tosin hieman haalistuneempina ja repaleisempina kuljettuaan niin pitkän matkan vierelläni. Ehkä elämä on lopulta kohdellut heitäkin karusti. 
Betoni on arkisen harmaa ja raskas materiaali, joka on imaissut elementtejä saduista sisäänsä. Silti kullan kimallusta ja väriloistoa on vielä jäljellä jos tarkasti katsoo." Landys Roimola

Taiteen analysoinnin harjoitus:

 

On hyvä muistaa, että taiteella on yhtä monta merkitystä kuin on katsojiakin. Kun katsomme ympäristöämme, ja joku asia kiinnittää huomion, on hyvä pyrkiä hahmottamaan miksi kiinnitämme huomion johonkin asiaan.

• Miksi joku on mielestäsi ”kaunista” tai ”rumaa”?

• Mitä näet patsaassa? Esimerkkejä: – Mitä se esittää? – Millaisen tunnelman patsas herättää/herättääkö mitään?

• Jos ei, onko teos mielestäsi kaunis/ruma/jotain ihan muuta? – Kuinka se on mielestäsi toteutettu?

• Voisiko toteutustavalla olla joku syy? (prinsessat kuvataan hyvin usein virheettöminä ja kauniina, vaikka  teos onkin vain prinsessan mekko)

• Taiteilija olisi voinut toteuttaa patsaan toisinkin, mitä luulet hänen halunneen viestittää teoksella?

bottom of page